Mosható arctisztító korong - orgona és rózsa

Az első fecskék nagyon beválltak, szóval most "nagyüzemi" gyártásba kezdtem. Olyan szép mintás anyagaim vannak, szeretek varrni, néha van egy kis időm is... szóval gondoltam megpróbálkozom a készítésükkel.

Az első elkészült szett egy orgonás-rózsás-leveles mintás erősebb vászon anyagból készült, a "tisztító" oldala pedig fáradt rózsaszín frotírból van. Az anyagok mind maradékok, így nem csak hogy a fölöslegesen termelődő vattakorong halomtól kíméljük meg a Földet, de még ennek a mosható verziónak az elkészítése is hulladék-újrafelhasználással készült.

Íme a teljes, 14 darabos szett. A korongok átmárője 6,5 centi, ami pont kényelmes az arc áttörléséhez.


Három rétegben van átvarrva, ez tuti nem fog foszlani. :)


A frotír és a vászon rogalmassági mutatói mások, így mindegyikben van egy kicsi hullám, de egyébként tök viccesen osszefekszenek, ha egymásra rakjuk őket. Mind a Pringles chips. ;)


Organzából varrtam hozzá egy kis tartót is, szalaggal zárható, ami színben harmonizál a korongokkal. A szütyő két funkcióra is jó: egyfelől lehet benne tartani a korongolkat, másfelől mosózsákként is tud funkcionálni. Ez szintén maradék anyagból van, sőt, a szalag is újrahasznosított, mert eredetileg ruhában volt akasztó.


 Teszteltem otthon komolyan az első példányokat: az arc esti áttörléséhez egy korong bőven elég, egy erősebb smink lemosásához max 2-3 darabra van szükség. (Ahogy a hagyományos, eldobható korongok esetében is kb.) Hatékonyságot tektinve a finom dörzsisség miatt szerintem még jobb is, mint az egyutas verziója. Mosást jól bírja, így pillanatok alatt van újra tiszta és környezetbarát arctisztító korongunk.


A zsákban pedig így néznek ki.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések