Vakondtúrás torta

A dobozos bolti sütik közül közül a vakondtúrás torta messze a kedvencem. Csoki, banán és tejszínhab... tökéletes!
És ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül a családon belül. ;)
Volt az úgy, hogy a zembert végre sikerült rábeszélnem, hogy ideje lecserélni a téli gumikat az én kocsimon is, és a szép napsütéses szombat délelőtt erre a legtökéletesebb alkalom. Hősiesen el is végezte, de finoman megjegyezte, hogy sütiben illene fizetnem. Hát azért nekem sem kell kétszer mondani... szóval elkészült az első nem-bolti-de-receptem-se-volt-szóval-süssünk-megérzésből-alapon-készülő vakondtúrás torta. :)



Hozzávalók:

A tészta:
4 tojás
16 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl kóla
1 db banán
2 ek natúr kakaópor 24 dkg liszt
1 cs sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félrerakjuk. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a kólával habosra keverjük. Egy közepes banánt villával pépesre törünk és belekeverjük a tésztába a kakaóporral együtt. Végül apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Legvégül hozzákeverjük a tojások kemény habját.
Sütőpapírral kibélet tortaformába tesszük (22-24 cm átmérőjű az ideális), majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez a banántól függően 30-40 perc lesz. Tányérra borítjuk (fejjel lefelé), picit hűtjük. Kb. 1 cm széles peremet hagyva a közepét kiszedjük (persze alja maradjon, kb. 1-2 cm vastag) és elmorzsoljuk óvatosan.


A krém:
500 ml Megge Cukrászhab (új felfedezés, de nagyon-nagyon jóóó!)
2,3 ek kristálycukor
1 db banán
1 tábla tejcsokoládé (ízesített is lehet)
1 cs főzés nélküli zselatin
+ 3 db banán (a krém alá még)

A cukrászhabot keményre verünk, hozzáadunk a cukrot, egy összepasszírozott banánt, az apróra vágott csokit (ebben az esetben mogyorós-mazsolás Milka volt ;o) ) és a zselatint.

A torta aljába 3 banánt félbevágva elrendezgetünk, erre halmozzuk a krémet, majd az egészet beszórjuk a  kiszedett morzsával.

És voila!, el is készült a világ egyik legfinomabb tortája! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések