2017. január 9., hétfő

Tepsis kebab

Tavalyelőtt autós túraversenyen voltunk Kőszegen, és a második nap a várba kirándultunk, ahol találtam egy helyi receptes könyvet. No most az ilyeneket én nagyon szeretem, külföldről is szoktam hazacipelni, hát ezt sem hagyhattam ott. Ebben találtam a tepsis kebab receptjét, amit el is készítettem már több alkalommal, persze némiképp saját számízéhez igazítva.


Fél kiló darált húshoz (disznó-marha vegyesen) hozzáadunk 2 fej apróra vágott vöröshagymát, 4 gerezd préselt fokhagymát, friss petrezselymet, sózom, borsozom és jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom, úgy hogy kis peremet is képezzen a szélén. Egy kis doboz (100-125 gramm) sűrített paradicsomot felöntök 1 dl vízzel, sózom, borsozom, majd a húsra öntöm (ehhez kell a perem, hogy ne folyjon le) A tetejére dobok 4-5 kis kockányi vajat, alufóliával lefedem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.


Kb. 40 perc múlva leveszem az alufóliát, majd még 10 percig sütőm. Rengeteg levet enged maga mellé, a hús pedig jócskán összemegy, de normális. :)
Rizzsel igazán finom, a levével meglocsolom kicsit a rizst, majd erre teszem a cikkekre vágott kebabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...