2017. január 27., péntek

Házi Raffaello

Kevés időm volt, de valami finom, látványos és édes süteményt szerettem volna készíteni. Ezen mindegyik kritériumnak megfelel a házi Raffaello. ;o)


Hozzávalók:
0,8 dl víz
10 dkg cukor
20 dkg tejport
13 dkg kókuszreszelék
12 dkg vajízű Rama margarin

A margarint mikróban épp folyékonyra olvasztjuk. A vizet egy nyeles lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetés mellett felolvasztjuk a cukrot és megvárjuk, hogy gyöngyözve forrjon a víz. Hozzáadjuk a tejport, a kókuszreszeléket és és a margarint, majd jól átkeverjük.
Hagyjuk hűlni, de közben néha keverjük át. (már amennyire lehet, mert keményedni fog)
Amikor már jól formázható (kb 10 perc), akkor kisebb diónyi gombócokat formázzunk belőle. Gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl teljesen, már nem lesz formázható.
Lehet a közepébe egész mandulát tenni, de én nem szoktam ezzel bíbelődni. Finom ez "üresen" is.
A kész golyóbisokat még megforgatom kókuszreszelékben, aztán hűtés, és tálalható is!

Bár nem nagy mennyiség, de igazán tömény édesség, nem is kell belőle több egyszerre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...