Epres-fehércsokis minipiték

A minipiték nagy kedvenceim,  az almás minipiték után az epres verzió kitalálása már csak egy lépés volt.


A tésztarecept az imádott túrós pite tésztám: 25 dkg liszt (sokszor úgy csinálom, hogy 20 dkg graham, 5 dkg finomliszt), 25 dkg túró25 dkg margarin10 dkg cukor és egy tojás összegyúrunk, majd minimum pár órát hűtőben pihentetjük. (én egy kiló lisztből szoktam készíteni, és lefagyasztani kisebb adagokban, így csak elő kell vennem, kiolvasztanom, majd tölthető is)



Az epret apróra vágtam, némiképp lecukroztam, majd fél órát hagytam állni, végül lecsöpögtettem. Fehér csokoládét szintén apró kockára vágtam, és összekevertem az eperrel.

A tésztát nagyobb diónyi darabokra vágtam, a pitekészítő kis műanyagomba gyömöszöltem, megtöltöttem a csokis eperrel, majd óvatosan összezárva elkészítettem a kis pitéket. Mindegyik tetejét villával átszórtam, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni belőle. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és aranybarnára sütöttem.



Az eper azért mindenképp levesebb, picit, sülés közben kifolytak kicsit, de így is finom, a karamellizált eper nem tett neki rosszat. A tepsiból való mozgatásnál óvatosan kell vele bánni, mert törékenyek, de miután kihűltek már könnyem pakolhatóak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések