2016. március 18., péntek

Szerecsendiós sajtpuffancs

Múltkor sikerült egy amolyan "nyikorgós" trappistát a bevásárlókosárba zsákolnom, amit valahogy el kellett tüntetni, mert magától nem fogyott. :)
Így lett szerecsendiós sajtpuffancs, ami salátával egy könnyű vacsorává vált.


Kell egy jó adag (20 dkg kb.) sajt, szerecsendió, 2 tojás és 3-5 ek teljes kiőrlésű liszt és némi só. A sajtot lereszeljük, bőven megszórjuk a frissen reszelt szerecsendióval, sózzuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és a lisztet is. Nedves kézzel gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 220 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.


Friss salátával, majonézzel tálalva gyors és mennyei finom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...