Cukiság Japánból: macis szendvics

Régóta szemezek már ezekkel a japán bento készítő cukiságokkal, egyszer még a kínai piacot is végigjártam értük, de sehol nem találtam, hogy venni is tudnák. Aztán kollégámnak köszönhetően az alibabán megrendelhettem. Kb. 400 forintba került szállítással együtt, és bár némiképp a gazdasági elveimmel szembe megy, de annyira kíváncsi voltam, hogy elveket félredobva fizettem és vártam, hogy jöjjön.


A csomagolás korrekt, és nagy meglepetéssel vettem, hogy Japán piacos dobozban kaptam: a képek és a felíratok cukiságfaktora igen magas. :)
Második pozitív élményem a minősége volt: mindenre fel voltam készülve, de meglepett, hogy mennyire masszív és erős műanyagból készült. Ez jó pár maciszendvicset ki fog bírni.


Kicsomagolás és örömködés után a következő kihívás maga a szendvicskészítés volt. Google a barátunk, a doboz feliratait indián-magyarra lefordítja, ami alapján már el lehet igazodni, hogy mit is csináljak.
Kell hozzá szendvicskenyér, jó, ha az ember meg is vajazza. Tölteléknek mehet bele minden puha, vékony, és lehetőleg ragadós dolog. Én személy szerint sonkát és sajtot tettem most.
Utána jön a legfontosabb lépés: a szendvicset tegyük mikróba 750W-on 30 másodpercre. Az a fontos, hogy teljesen felpuhuljon a kenyér, mert különben morzsolódni fog, és a maci pofija nem lesz olyan szép.
Amikor kivettük, azonnal mehet is a kiszúrás: a műanyag macifejet a kenyérre tesszük, majd teljes súllyal ránehezedve kivágjuk. Könnyen megy, csak rá kell feküdni. A toastkenyér épp egy picit kisebb, mint ideális lenne, de kijönnek belőle a macik, a hulladék pedig valóban elhanyagolható. Ennyit még én is ki merek dobni.

A macipofákat kiszúrás után tepsibe szedtem és kicsit meggrilleztem, csak hogy legyen színük.


A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve: igazi cuki japán szendvicseim lettek, amiket öröm akár ebédre vinni, akár csak úgy bekapni egyet-egyet belőle.
A vásárlást pedig nagyon nem bántam meg, igazi csodakütyü ez a forma.
ui.: rendeltem mást is, nagyon kíváncsi leszek, azok milyenek lesznek. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések