2016. január 19., kedd

Baconbe tekert camembert

Gyors, laktató és nagyon-nagyon finom. És még egészséges is. ;o)
Nálam bevált vacsoratipp éhes és rövid estékre.


3-5 baconszeletet egymásra fektetünk csillagszerűen. A kicsomagolt camembert sajtot a közepére tesszük, majd ráhajtjuk a baconök végét.
Vagy grillkészülékben, van kis serpenyőben sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szépen felfúvódik, a bacon pedig aranybarna nem lesz. (egyébként szerintem sütőben finomabb)
Amikor már majdnem kész van, fél marék diót szoktam szórni mellé, hogy finoman ropogósra pörkölődjön a zsírban; de fontos, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.


Tényárra vegyes zöldsalátát halmozok, meglocsolom egy kis citromlével, a kisült zsiradékkal és a pirított dióval, majd mellé rakom a baconos sajtot. Esetleg a salátára reszelek még egy kis parmezánt, és pirítok mellé toastkenyeret is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...