Lencsekrémmel töltött kenyér

Az egész úgy kezdődött, hogy szeretem a lencsefőzeléket...
Aztán a lencse beáztatásánál már kiderült, hogy kicsit sok lesz a végeredmény, de akkor már úgy voltam vele, hogy majd megesszük. Viszont amikor már 3. napja lencsét akartam az ember orra elé tolni, némi lázadás tört ki, így kénytelen voltam alternatív felhasználás után nézni.
Hát így született a lencsekrémmel töltött kenyér.

A kenyér a szokásos tésztával, élesztővel készült. A dagasztás, kelesztés után a formázás tért le: a tésztát oválisra nyújtottam, a külső harmadait 1,5 cm széles csíkokként bevagdostam.

A lencsefőzelékez hidegen leturmoxiltam és egy kis búzacsírát adtam hozzá, hogy még szilárdabb legyen. A krémet a tészta közepére halmoztam, majd a széléről felváltva ráhajtottam a csíkokat.
Amíg a sütő felmelegedett, még kelesztettem kicsit, majd 220 fokon kezdve, 180-on befejezve aranybarnára sütöttem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések