2014. szeptember 19., péntek

Mézes-mustáros szűzpecsenye

Rábuktam az egyben sült húsokra, a boltban pedig találtam nagyon szép szűzpecsenyét. Már csak a tökéletes elkészítést kellett kitalálni hozzá. (o;
A szüzet mézzel és édes mustárral (ezt a Lidlben lehet kapni, darabos és nagyon-nagyon finom) megkentem, zta picit és folpackba csomagolva egy éjszakán át pihentettem.
Másnap egy őzgerincformát kibéleltem baconnel (hogy túllógjon), belefektettem a szűzpecsenyéket, majd a tetejére is bacont tettem és ráhajtogattam a baconok végeit is. Oké.. inkább nézd meg képekben:
Sütőben alufóliával letakarva megsütöttem, majd picit fólia nélkül is pirítottam. Igen sok szaftot engedett, azt leöntöttem róla (a húsnak úgyis jót tesz egy kis pihenés letakarva a felszolgálás előtt), és némi liszttel besűrítettem.
Krumplipűrével került a tányérra.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...