Japán sütőtökleves

Van egy 1985-ös japán szakácskönyvem. Igazán zseniális: magyar ember írta, a korabeli magyar lehetőségekhez. Tehát a szakét teljes lelki nyugalommal helyettesíti jóféle hazai pálinkával. De mondom, nagyon jó, mert kezdő "japán szakácsként" igazán jó, ha valami ennyire fogja a kezem. Bár azért ma márpróbálom némiképp visszafordítani japánra, mert több alapanyagot lehet már beszerezni itthon is.
Férjem azt mondta, hogy ha ebből több ehető dolgot összehozok, akkor kaphatok egy "igazi" japán szakácskönyvet is. Hát, főzésre fel!


Egy sütőtököt megsütünk. (most épp a felezős-utólag héjazós technika volt soron) Kimérünk belőle 30 dkg-ot, a maradékot felajánljuk életünk párjának nasiként. El fog fogyni, bár lehet, hogy kicsit be kell segíteni neki.
5 dkg vajat felolvasztunk, 2 ek lisztet megpirítunk rajta, hozzáadunk 5 ek szójamártást, majd felengedjük 1 liter húslevessel. (erre teljesen tökéletes a kockából készült)
Hozzáadjuk a lepürésített tököt, 1 ek cukrot és 1 ek balzsamecetet. Rövid ideig forraljuk, majd forrón tányérokba szedjük és tejszínnel megcsurgatva tálaljuk. Arról nincs információm, hogy mennyire japán, de az biztos, hogy finom. (o;

Ez pedig a tök, csak azért, mert szép:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések