2014. február 15., szombat

"Lasagne" canelloniból

Hétvégére vendégek érkeztek hozzánk, és mivel most van a sulis időszakom, nem sok időm volt készülni, pláne vásárolni nem.
Vacsorára érkeztek, így valami olyat készítettem, amit előző nap össze tudtam rakni, majd amikor jöttek, csak bedobni a sütőbe. Így alakult, hogy "lasagne" lett, csak most canelloni tésztával csináltam.
2 fej vöröshagymát egy kis olajon megpirítottam, hozzáadtam 0,5 kg darált sertéshúst, majd fehérre sütöttem. Ráöntöttem 0,5 paradicsomos szószt (lidl, bazsalikomos paradicsom... nagyon finom (o; ), némi olaszos fűszerkeveréket, egy kis t, és cukrot (paradicsomszósz-függő, hogy kell-e). Összefőztem.
Utána a száraz canellonikat egyesével megtöltöttem, majd szépen elrendeztem egy egy jénaiba.
Besamelmártást készítettem: a vajat olvasztottam, hozzáadtam a lisztet, majd a hideg tejet. ztam, picit borsoztam, és némi fokhagyma-granulátumot adtam hozzá. Ráöntöttem a töltött csövekre.
A jénait hideg sütőbe tettem be, majd 200 fokra melegítettem, és kb. 40 percig sütöttem. Akkor fedél le, reszelt sajt mehet rá, azt ráolvasztottam, és már tálalható is. (o;
Garfield boldog volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...