2014. február 19., szerda

Hagymalekvár

A hagymalekvár párom unokatestvérének specialitás, én csak gyenge másolatát tudom produkálni. De még ez sem tart tovább ki itthon, mint 2-3 nap. (o;

1 kg hagymát megpucolok, apróra vágom. A wokba teszem, egy kis olajat öntök alá, majd elkezdem pirítani. zom. Amikor picit kezdi megkapni, öntök alá egy kis vizet. Kevergetem, ha elfőtt a víz, pótlom, hogy ne égjen le. Amikor már puhára párolódott, hozzáadtam 2 ek baracklekvárt, majd azzal főztem még tovább. Ennél most kóstolás után még adtam hozz egy kis cukrot. Finoman karamellizáltam, majd üveg edénybe tettem. Hűtőben pár hétig eláll - ha marad esetleg.
Pirítóssal magában, vagy sült hússal, krumplival nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...