2014. január 2., csütörtök

Konfitált libamáj

Ismerősömtől kaptam libamájat és libatesthájat is. No meg az instrukciókat, hogy hogy készítsem el. (o:
A hájat a nagy wokomba tettem, egy kis vizet tettem alá (hogy ne égjen le addig se, amíg nem kezd el kiolvadni), majd kis lángon szépen kisütöttem.
A májakat letisztítottam, finoman lemostam, letörölgettem, és beraktam a zsírba. Krumplit tettem még mellé. (zsírban sütve mennyei lesz, ráadásul így a zsír ellepi a májakat is teljesen)
Kis lángon (gyakorlatilag még ne is gyöngyözzön a zsír), kb. 40 percig sütöttem.
A krumplit kiszedtem, és még melegen megettük. A májakat üvegtálba szedtem, majd felöntöttem a forró zsírral is.
Megvártam, hogy kihűljön, majd a hűtőbe tettem. A családi karácsonyozáskor a reggeli asztalnál nagy sikere volt. Sózni csak akkor sóztuk, amikor a kenyérre került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...