Pénzügyes rétes

Hogy miért pénzügyes? Az elkészítési módjából adódik, és igen speciális eset, több dolognak is együtt kell állnia, a workalcoholic hozzáállástól az azt megfelelő módon ki is használó munkahelyen át egész addig, hogy a naptár decembert mutasson...

Első nap ígérjük meg szívünk választottjának, hogy ő pedig fog almás sütit kapni. Ha törik, ha szakad, ha minden nap 9 után érek haza, akkor is.

Második nap vadásszuk le az almákat, vágjuk cikkekre (Ikea almaszeletelő (o; ), hámozzuk meg, és az aprítógépben "reszeljük le". Mehet egy nagy tálba, 1-2 evőkanál vaníliás cukorral, egy jó nagy adag fahéjjal és némi citromlével meglocsolva. (úgyis bebarnul...)
Vegyük ki a fagyasztóból a túrót. (tegyük be a mosást a mosógépbe időzítve, majd még pucoljuk ki a wc-t is mondjuk)
Éjfél elmúlt, menjünk aludni.

Harmadik nap vegyük elő a hűtőből a bolti réteslapot, szedjük lapjaira, kettőt utána egymásra (köztük olaj), aztán egy kis zsemlemorzsa és jöhet is a töltelék.
Az alma esetében csak nyomkodjuk ki jól (nagyon finom lesz a kifolyó lé), és mehet is a réteslapra, majd zsemlemorzsa, és tekerhető is fel.
A túrós töltelékhez (mert nekem meg ez a kedvencem), a túróhoz hozzáadunk 2-3 ek vaníliás cukrot, 1 ek tejfölt, egy tojás sárgáját,  1 ek búzadarát. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Ez is mehet a tésztára, erre is egy kis morzsa, és tekerhető is.
Mindez utána alufóliával letakarva (hogy ne pörkölődjön... nekem ilyen a sütőm) mehet a sütőbe, ahol is aranybarnára sütjük. (közben szárító lepakol, mosógép ki, teregetés, holnapi ebéd összeállítása párunknak, és a családi életet is élni kell(ene) még valamikor...)
Azon melegen tálaljuk, amikor is párunk (este 11 elmúlt) közli, hogy ma már nem enne inkább semmit.
 Ekkor minden vissza, kihűtés után egységcsomagokba eltevés, hogy lehessen másnap vinni munkába.
Feküdjünk le aludni.

A bejegyzést meg írjuk meg aközben, miközben az excel tábla épp egy kritikus hiba után próbál újraéledni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések