2013. december 31., kedd

Kókuszos fehércsokoládé-trüffel tejcsokoládéba mártva

Miskolcon voltunk karácson után, és meglátogattuk sógorom felfedezését, a Szerencsi Csokoládé mintaboltját a Béke téri piac főbejárata mellett. Volt itt mindenféle csokoládé: gömbölyű csokoládé, kerek csokoládé, mandulás csokoládé, fűszeres csokoládé... igazi Gombóc Artúr álma ez a hely.
De a lényeg, hogy lehetett kapni ét,- tej,- és fehér csokoládét is kimérve. Mi pedig bevásároltunk. (o;
Én pedig Joanne Harris regénye óta vágyom arra, hogy csokoládéval ügyködjek, most pedig végre lett hozzá alapanyagom is.

Egy doboz tejszínben (200 ml) gőz fölött felolvasztottam kb. 30 dkg fehér csokoládét. (azért kb., mert először 20 dkg-t adtam hozzá, majd még kb. 10-et, mert kihűlés után sem szilárdult eléggé) Még melegen hozzákevertem 4 evőkanál kókuszreszeléket, majd kihűtöttem. (erre tökéletes télen az erkély (o; )

Gőz fölött olvasztottam tejcsokoládét, alufóliára 50 forintos nagyságú köröket rajzoltam vele. Kihűtöttem, majd a kókuszos trüffelkrémből kis halmokat tettem rá és a tetejüket is bevontam csokival.

Nem lett szép, de finom annál inkább. (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...