2013. december 3., kedd

Cékabefőtt

A céklabefőttet nagyon-nagyon szeretem. A tökéletes menzás ebéd: húsleves, rántott hús rizzsel, céklasaláta. Ehhez képest az életben nem készítettem még. Ezen szépíteni kellett már. (o:
A céklát piacon vettem, egy bácsi árulta, és aranyos volt, mert azt is elmondta, hogy hogy kell készíteni.
A céklák kontyát (ezt a száraként azonosítottam) levágtam, vízben feltettem főni. Addig fűztem, amíg meg nem puhult - ezt villával ellenőriztem.
Amikor elég puhának gondoltam, egyesével hideg víz alá tartottam, és ledörgöltem a hájét. Ez vicces, mert tényleg lejön szépen, ahogy a bácsi mondta.
Utána félbevágtam, majd felszeltem. Befőttes üvegbe tetem, köménymaggal bőven meghintve.
Víz, cukor, és ecet felhasználásával salátaöntetet készítettem, picit felforraltam, egy késhegynyi szalicilt szórtam bele, majd felöntöttem a céklákat vele.
Most érik, aztán majd sütöm a rántott húst hozzá. (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...