2013. június 19., szerda

Töltött cukkini

Igazából nem is akartam bejegyzést csinálni hozzá, de aztán jól is nézett ki, finom is lett, meg a kép sem lett rossz... szóval úgy alakult, hogy megírom. (o;
A Lidlben lehet kapni mostanában cuki gömb-cukkiniket, szóval a hóközepi bevásárlás alkalmával a mi kosarunkban is landolt pár. Na, abból töltött cukkini lesz, tudtam én. (o;
A darálthusit előző este befűszereztem: ment bele só, bors, mustár, ketchup, paradicsomsűrítmény, egy kis tormakrém, fokhagymapor és még egy kis majoranna is. Senki ne kérdezze, miért pont ezek. Ez ilyen fúziós konyha: fúzionáljuk, ami van, meg amilyen kedvem épp van. (o;
Este főztem még egy kis rizst, hogy másnapra kihüljön.
Másnap délután jött el az összeállítás ideje: a cukkinik "kalapját" levágtam (erről még külön a szárát is), a belsejüket meg kikapartam. Ennek a kaparéknak kb. a felét odaadtam a tengerimalacoknak, mert megszimatolták a kedvencüket. (ez a lépés elhagyható (o; ) A másik felét botmixerrel (nekem van ilyen aprító egysége is, egy külön edény, amiben a kések alul pörögnek) leturmixoltam. A husihoz adtam ezt, vízbe áztatott száraz kenyeret (mert volt itthon, mert nem akartam kidobni, és mert jó töltőanyag) és a rizst. Jól összemasszíroztam, majd betöltöttem a cukkinikbe. Jól megtömtem, és még kb. 2 cm magasan túl is. A tetejébe húztam a kalapjukat, majd az összeset egy jénaiba pakoltam. Meg a kimart tölteléket is. (o;
Kb. 2 dl forró vízben feloldottam egy húsleveskockát, és az aljára öntöttem (ebben fog párolódni).
Lefedve kb. 40 percig sütöttem, majd fedél nélkül még úgy 20 percet. Ha már puha a zöldség, akkor kész van.
A cukkiniket, töltelékeket tálra szedtem, alufóliával letakartam. A visszamaradt levet egy lábasba öntöttem, liszttel, tejjel mártás sűrűségűre főztem.
És voila, kész is! (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...