Eperlekvár

Mint már említettem, idén voltunk szedd magad eperföldön. Persze a hazacipelt epret valahogy fel is kell dolgozni. Így készült eperlekvár.
Semmi extra tippem nincs. Egyszerűen lecsumázom, átmosom, fazékba teszem, botmixerrel leturmixolom, hozzáadom a zselésítő anyagot (eddig a Dr. Oetkert dzsemfixet használtam, most kipróbáltam a Haas termékét.. nem tudom ízre milyen, de ez utóbbi főzéskor szimpatikusabb lett, mert nem habzik úgy fel), hozzáadom a cukrot, főzöm pár percig, majd tisztára mosott, meleg (mosogatógépben ez tökéletesen megoldható) befőttes üvegekbe töltöm, bezárom, majd dunsztban kihűtöm, végül is feliratozom. (o;
De azért képekben:

A feliratozásról kicsit bővebben:
Papírból kis címkéket vágtam, és erre tűfilccel epret rajzoltam, majd ráírtam, hogy miből is készült (ha valaki nem ismerné fel a rajzot (o; ), és hogy milyen évjárat is. Van itthon vastag Scotch celluxom. Ezt nagyon szeretem, szép és strapabíró. A címkéket erre ragasztottam rá színével (igen, úgy vágtam le a papírokat, hogy picit keskenyebb legyen, mint a cellux szélességet), majd így ragasztottam az üvegre fel. Ennek kettő előnye van:
1. a felirat vízálló
2. viszont ha kiürült az üveg, utána könnyen eltávolítható (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések