Barokkos kulcsosszekrény

Vallom, hogy egy lomtalanítás nagyon jó alkalom arra, hogy az ember néhány kincshez jusson. Ez a kulcsos szekrény is ilyen volt: amikor rátaláltam, ez egy fehér, elején spalettás, viharvert, de alapjába masszív volt. Szóval rögtön örökbe fogadtam.
Aztán nagyon viccesen találtam hozzá ezt a barokkos anyagot is. Így már az irányvonal kialakult.
A spalettákat kitörtem, lecsiszoltam. A belsejében a kampók egy kis berakott lécen voltak, ezért ezek közé (illetve alá és fölé is) kartont szabtam be, hogy síkba kerüljön az egész. Az egészet lefestettem sötét rózsaszínre, majd arannyal is átmentem rajta, de azt kicsit már lazúrosabban, hogy átlátszódjon az alapszín. A kampókat is arany színre festettem, miután egy-egy nagyon műanyaggyöngyöt húztam rájuk (aminek a lyukjába belefértek).
Az anyagból kivágtam megfelelő méretet, a kampók helyén kicsi bemetszést ejtettem, majd felfűztem rájuk, és a kartonra ragasztottam. Arany zsinórral körbekereteztem, hogy az anyag széle is szép legyen.
Piros szaténszalagból pici masnikat csináltam, dróttal összefogtam, és ugyanezzel a dróttal még a kampók tövére is rögzítettem. Az egészet körberagasztottam rózsaszín szaténszalaggal, majd arra is piros masnikat raktam. Az ajtóra pedig rózsaszín került. (o;
Valahogy véletlenül úgy alakult, hogy az egyik masni drótja úgy tekeredett, hogy egy kis bumpszli lett belőle. Akkor ez nekem pillangónak tűnt, szóval arany üvegkontúrral (jó sűrű) a bumpszlit lefestettem, és a drótok végére is tettem egy-egy csöppet. Így már tényleg pillangó lett, nem?
Pár papírvirágot raktam még az alsó sarkokba, illetve a fali akasztók elé is. És el is készült! (o:
Sajnos fázis fotók nem készültek akkor még, de talán a leírás és a fotók inspirálnak valakit.



ui.: sajnos azóta ez a szekrényke már nincs meg, Párom valamiért mélyen utálta, szóval hiba minden női praktika... kukába került. De legalább pár évet még kapott nálam anno. )o:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések