A tökéletes csokitorta

Kedves ismerősöm sütötte ezt a tortát egyik látogatásom alkalmával... aztán onnantól mindig, ha mentem hozzájuk, mert én mindig ezt kértem. Mert egyszerűen tökéletes! A tészta omlós, nem az a száraz piskóta... benne a gyümölcsök mennyiek. A tetején pedig a csokikrém... a legjobb, amit valaha ettem! Az elkészítése pedig tényleg nem igényel nagy konyhai jártasságot.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

12 dkg vajat 300 W-on 2 perc alatt a mikróban megolvasztunk. Nem kell abszolút folynia, csak jó puhának kell lennie. Hozzákeverünk 1 dl meleg vizet, majd 3 ek kakaóport.

15 dkg liszttel elkeverünk egy csomag sütőport, majd hozzáöntünk 4 dkg cukrot, 1 ek vaníliáscukrot. A száraz hozzávalókat elkeverjük a kakaós-vajas masszához.

Ezek után belevegyítünk 1 dl tejfölt és 1 egész tojást.

Végül hozzákeverjük a gyümölcsöt. Az eredeti recept 2-3 puha körtét ír, de meggyel, cseresznyével, banánnal is nagyon finom.

Egy kerek tortaformát vékonyan kikenünk olajjal és meghintjük liszttel. Ebbe öntjük a masszát, és mehet is a sütőbe! 15 perc után a 160 fokra mérsékeljük és tűpróbáig sütjük. Egy akkora tányérra tesszük hűlni, ami 2-3 centivel nagyobb átmérőjű.

15 dkg vajat 300W-on 1 percig melegítjük, hogy krémesen puha legyen. Hozzákeverünk 15 dkg cukrot, 5 ek kakaóport és 1 dl joghurtot (a gyümölccsel harmonizáló ízű igazán feldobja). Ráöntjük a sütire, és hagyjuk kihűlni.

csokitorta.jpg

Tipp: szeleteléskor ajánlom, hogy a kést minden vágás előtt meleg vízzel mossuk le, így nem fog ráragadni a krém, és szép szeleteket tudunk vágni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések